01 02 03 18 24 25 26

luni, 10 februarie 2014

Supa crema de broccoli




Ingrediente pentru 6 portii:
-600 g broccoli proaspat sau congelat
-un cartof,potrivit ca marime
-50 g telina
-3 catei de usturoi
-o ceapa
-50 g unt
-100 g cascaval ras
-1,500 ml supa de legume
-crutoane  din 4 felii de paine
-sare dupa gust


Mod de lucru:
Se fierb legumele;ceapa,cartoful si telina.Broccoli,daca este proaspat,se fierbe 8-10 min.in apa clocotita cu sare.Daca este congelat,se lasa la temperatura camerei sa se dezghete sau se va dezgheta la cuptorul cu microunde.
Dupa ce legumele au fiert,le scoatem din zeama,le punem intr-un blinder,punem usturoiul si untul si le facem pasta.



Pasta  o turnam intr-un vas si adaugam zeama de legume.Punem pe foc,dam cateva clocote si supa este gata.
Se serveste cu crutoane de paine si cascava ras deasupra.
Este o supa usor de pregatit si foarte sanatoasa!