01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Scovergi









Scovergile astea le faceam cand eram mai tanara si copiii erau mai mici si se bucurau de fiecare data cand le faceam!
Sunt ca niste bulgarasi, fragezi si crocanti!

Ingrediente:

Cam pentru 6 bulgarasi.

-un ou
-un praf de sare
-o lingura de apa
-faina cat sa iasa un aluat usor de intins
-zahar pudra
-2 strecuratori de aceeasi dimensiune
-ulei ca pentru cartofi prajiti(baie de ulei)

Mod de lucru:

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare.

Le batem usor si adaugam faina.
Cand aluatul a capatat consistenta, il framintam bine cu mana.
Lasam 10 min. sa se adihneasca si apoi il intindem intr-o foaie cat mai subtire,ca de taietei.





cand am terminat-o de sucit, o taiem in fasii cam de 7-8 cm.
Acum depinde si cat de mari avem strecuratorile...fasiile rezultate le vom taia de-a latul, sa ne iasa o scarita,lasand la ambele margini cativa cm.





Dupa ce am terminat si aceasta operatiune, vom lega cele doua strecuratori, una de alta, asa cum se vede in prima imagine.
Apoi facem bulgarasii. Cu degetele vom ridica o fasie da,una ba,una da ,una ba,pna terminam toata scarita.
O adunam usor ca un cocolos, fara sa presam aluatul si il punem in strecuratoare.
Inchidem cu cealalta strecuratoare, tinem strans de manere si o cufundam in baie de ulei incins. Cam 2 min. pana se rumenesc usor.









Dupa ce am terminat, le pudram bine cu zahar pudra si vor aparea ca niste bulgari de zapada!