01 02 03 18 24 25 26

duminică, 9 decembrie 2012

Prajitura cu jeleu de fructe de padure

















Ingrediente pentru o tava de 20\28:

pentru blatul de biscuite:

-150 gr faina
-35 gr zahar pudra
-4 linguri de amidon
-150 gr unt
-o lingura de cacao
-un strop de sare



pentru crusta de portocala:

-180 ml suc proaspat de portocale
-250 gr zahar
-6 oua
-coaja rasa de la 2 portocale
-100 gr faina



pentru jeleul de fructe de padure:

-200 gr de zmeura+fragute
-un plic de gelatina
-100 gr zahar
-180 ml de apa




Mod de lucru:

Pentru inceput,se pregateste blatul de biscuite:se amesteca faina cu cacao,amidonul si praful de sare.(cacao,nu apare la ingrediente,pentru ca,m-am gandit mai apoi sa o adaug,pentru contrast)



untul se topeste si se adauga peste ingredientele uscate.



se amesteca si v-a rezulta un aluat vartos,care se framanta cu mana.




Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se pune aluatul si cu degetele se intinde cat mai uniform pe toata suprafata tavii.Se inteapa cu furculita,din loc in loc si se da tava la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,ca 15 min.




Cat tava este la cuptor se pregateste crusta de portocale.Intr-un vas se sparg cele 6 oua,se adauga zaharul si se mixeaza,pana iese ca o spuma.





sucul stors proaspat si coaja rasa de la 2 portocale,se adauga peste spuma de oua.
(eu am pus sucul,cu tot cu resturile de portocala,ce au cazut in el)




se pune si faina si se mixeaza bine.




Intre timp,blatul de biscuite,este aproape facut(nu trebuie sa se faca de tot),se scoate din cuptor si peste,se toarna amestecul de oua cu suc de portocale.



se da iarasi la cuptor, pentru inca 20 de min.Cand este gata(se face proba cu scobitoarea),se lasa sa se raceasca si peste se pune jeleul de zmeura cu fragute.



Cum pregatim jeleul:

Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa.Intr-o cratita se pune apa,zaharul si fructele de padure.



se pune vasul pe foc mic si se amesteca cu grija,fara sa se farme fructele,pana se topeste zaharul(nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere).Cand zaharul s-a topit,se adauga gelatina,se amesteca,iarasi cu grija,pana cand s-a topit si gelatina.Se trage,apoi vasul de pe foc si cand aproape s-a racit se pune deasupra prajiturii.Se pune la frigider prajitura si se taie a doua zi sau dupa cateva ore.Cand jeleul s-a intarit bine.

Este o prajitura cu un gust puternic de portocala si zmeura!Pana s-a terminat prajitura,frigiderul meu,mirosea a zmeura,de ziceai ca acum am cules-o!Diferenta dintre blaturi,cel cu cacao,care este crocant,ccel cu suc de portocale,care este pufos si cel matasos al jeleului,este grozava!Prajitura am pregatit-o pentru un eveniment din familia mea!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu