01 02 03 18 24 25 26

vineri, 17 ianuarie 2014

Crema de zahar ars in cupe de mar





Ingrediente pentru 4 portii:
-4 mere mari
-3 linguri de zahar tos
-2 oua mai mici sau unul mare
-150 ml lapte
-o lingura de esenta de rom (sau dupa gust)
-o jumatate de lingurita de amidon alimentar
-un praf de sare
(In poza am pus doar 2 mere,dar ingredientele ajung pentru 4 mere)


Mod de lucru:
Mai intai pregatim merele.In partea de deasupra taiem un capac,apoi cu ajutorul unei lingiri de metal,scobim usor merele,sa nu le spargem,pana cand avem o cupa.Peretii sa nu ramana asa subtiri,pentru ca la copt se vor crapa.



Intr-un bol punem ouale,zaharul,sarea si esenta de rom.Batem usor,fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil,intr-o lingura de lapte.Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia,in cupele de mar.



Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam o ora,dupa care facem proba cu scobitoarea,daca iese curata este gata,daca nu,mai lasam la cuptor.

Am servit alaturi de sos caramel,facut din zahar caramelizat si unt.
Sant delicioase,servite reci!