01 02 03 18 24 25 26

joi, 6 decembrie 2012

Curcan umplut cu fructe





Avem nevoie de :
-un curcan(in cazul meu de 10 kg),
-fructe proaspete si/sau confiate,
-un pahar de ulei,
-sare si piper.





Mod de preparare:

Curatam si spalam curcanul, il ungem cu ulei si il condimentam, apoi il umplem cu fructele pregatite, in cazul de fata avem: caise, mere, portocale,kiwi, prune si nectarine.
Am mai pus si fructe conifiate: stafide si caise.
Dupa ce am umplut bine curcanul, marginile le-am prins cu betze de frigarui.
Am uns bine tava cu ulei si restul de fructe le-am pus in tava, am pus curcanul peste patul de fructe, am acoperit cu folie de aluminiu si am pus la cuptor cam 2 ore,dupa care am scos folia si am mai lasat pana cind s-a rumenit frumos.
Este delicios,cu atatea gusturi si arome de la fructe!