01 02 03 18 24 25 26

vineri, 14 decembrie 2012

Turta dulce
















Minunata turta dulce de Craciun,numai ca am facut in forma de suport de lumanari!Aluatul se poate coace,sub orce forma dorim.

Ingrediente:
-500-600 g faina
-200 g zahar pudra
-200 g miere
-50 g unt
-o lingura de cacao
-un galbenus
-3-4 linguri de apa
-condimente pentru turta dulce(scortisoara,cuisoare)
-o jumatate de lingurita de sare






Mod de preparare:

  • Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele pisate si sarea. Adaugam si un galbenus.



  • Intr-o craticioara punem  zaharul, mierea,untul si apa. Punem vasul pe foc, amestecam pana se topeste zaharul, fara sa se ajunga la fierbere.




  • Cand zaharul s-a topit, se trage cratita de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga peste ingredientele uscate. Se amesteca cu o spatula apoi se framanta cu mana, pana iese un aluat omogen pe care il lasam la odihna cam o ora.





Dupa timpul de odihna,se pune aluatul pe masa presarata cu un praf de faina.Se intinde in foaie,cam de un cm.Se decupeaza diferite figurine,pe care le coacem la foc mediu,in cuptorul de dinainte incins,cam 20 de min.Dupa ce s-au  copt,cu albusul ramas, batut cu zahar,decoram fiecare turta dulce in parte.
Eu am facut un suport de lumanari,clopotei si bradut.