01 02 03 18 24 25 26

marți, 21 ianuarie 2014

Ceapa rosie caramelizata

....Ideala alaturi de carne la gratar,rasol,branzeturi.......



Ingrediente:
-500 g ceapa rosie
-40 g unt
-50 ml otet din vin
-250 ml vin rosu sec
-75 g zahar tos
-sare si piper dupa gust


Intr-o cratita punem untul si zaharul si punem pe foc mic.Cand untul s-a topit,adaugam ceapa curatata,taiata in jumatate si apoi pestisori.



Amestecam.Acoperim cratita cu capac si gatim cam 15 min. dupa care adaugam vinul si otetul.Lasam sa fiarba la foc mediu,pana cand lichidul scade complet si ceapa se caramelizeaza.Trebuie avut grija,ca atunci cand mai amestecam,sa nu farmam ceapa.Eu,din cand in cand,scuturam usor de cratita fara sa mai amestec cu lingura,asa pestisorii de ceapa nu s-au farmat.


Cand este aproape gata,asezonam cu sare si piper dupa gust.
Este excelenta si arata si bine la diferite gustari,pe langa ce am spus la inceputul retetei!