01 02 03 18 24 25 26

joi, 4 iulie 2013

Briose tiramisu






Ingrediente:(pentru 10 buc.)
-270 g faina
-125 g zahar
-4 oua mari
-2 lingurite praf de copt
-3 linguri de cafea expreso
-3 linguri de amaretto
-100 g unt topit
-un praf de sare

Pentru glazura:
-250 g mascarpone
-100 g zahar pudra

pentru decor:
-boabe de cafea



Mod de lucru:

Intr-un bol batem bine ouale cu zaharul si praful de sare .


Apoi adaugam untul topit si racit.Amestecam bine si adaugam cafeaua si amaretto.Amestecam iarasi,dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.






Va rezulta o compozitie,groasa,ca la chec.


Pregatim 10 forme,imbracate cu hartiute speciale de briose .Le umplem pe jumatate si punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 de min.


Pana se coc briosele,vom pregati glazura.Branza mascarpone o vom amesteca cu zaharul,pana va deveni o pasta omogena pe care o vom colora in galben.Vom face un decor de floarea soarelui.




Punem crema intr-un pos,cu varful,cu care facem de obicei frunze.


Luam o briosa.Pe mijlocul ei,vom pune o jumatate de lingurita de crema.


De jur,in prejur,cu posul vom face frunzulite.


In mijloc vom pune boabe de cafea.


Iar la final,vor arata ,ca niste florea soarelui.


Intr-un alt post va voi arata cum sa facem,decorul de hartie,ce am imbracat briosele!


Asa cum v-am obisnuit;o poza facuta in natura...