01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Rulada cu piure de caise









Este timpul caiselor....am facut gem. Si compot ;-)
Si cum tot in bucatarie am avut treaba, m-am gandit sa fac si o rulada cu caise.
Este o rulada tare buna, cu pandispanul dulce si caisele un pic acrute......delicios!

Ingrediente:

Pentru foaia de pandispan:

-5 oua
-6 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o lingurita de mac
-un pic de colorant verde.

Pentru piureul de caise:

-6-7 caise
-2 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina




Mod de pregatire:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.



Cat foaia se coace, ne vom ocupa de piureul de caise.

Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.

Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata foii, rulam cu grija si dam la rece.






Dupa o ora se poate taia felii.

Asta a fost tot! Simplu, usor si ieftin!



Iar astazi vreu sa va prezint o alta frumusete de pe balconul meu: campanela!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu