01 02 03 18 24 25 26

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Chisca cu orez si carne









Tot dintre bucatele traditionale de Craciun se numara si preparatul pe care vreau sa vi-l prezint. La noi se face in prima zi de Craciun.

Ingrediente:

-orez
-carne de porc(fleica )
-ceapa
-sare si piper
-cimbru
-delikat
-mate groase de porc(crete)

Mod de lucru:

Curatam si spalam bine matele de porc.Intr-un bol punem orezul spalat ,carnea taiata cubulete,ceapa taiata marunt,delikatul,sarea ,piperul si cimbrul si le amestecam pe toate.






Cu acest amestec vom umple matele, dar lejer, pentru ca la fiert, orezul se va umfla si matele se vor sparge. Dupa ce le-am umplut legam capetele matelor.






Dupa ce le-am legat, cu un ac mare vom intepa matele din loc.
In tot acest timp, vom avea pe foc o oala cu apa pusa la fiert.
Punem usor chisca pregatita in oala cu apa si o lasam sa fiarba la foc domol, cel putin o ora.





Pentru un gust si mai placut, dupa ce s-a fiert, vom pune chisca intr-o tigaie cu grasime pe foc si lasam pana cand s-a rumenit pe ambele parti si matul a devenit crocant.

Servim cu acreala, varza murata, gogonele....ce ne place mai mult.